Renners door coronavirus op zoek naar alternatieven, Jens Keukeleire toont zijn oplossing: “Een hoogtestage? Dat kan je ook in Brugge”

Het coronavirus treft ook het peloton. Voor Jens Keukeleire (31) bijvoorbeeld. Hij was geselecteerd voor het drieluik in Italië. Wat nu? Keukeleire: “Ik heb in overleg met de ploeg besloten om thuis te blijven en in een hoogtetent te slapen.”

Het is even aanpassen bij ploegen en renners. Het gemis aan koersdagen moet immers worden opgevangen voor het momentum dat er wel opnieuw wedstrijden zijn. Jens Keukeleire heeft zijn beslissing genomen. Hij blijft… in Brugge.

“Er waren verschillende alternatieve”, vertelt de 31-jarige West-Vlaming. “Parijs-Nice rijden bijvoorbeeld, maar dat wilde wel meer renners in onze ploeg. Een hoogtestage inplannen was een andere optie, maar dat zag ik niet zitten. Sinds 1 januari ben ik maar drie dagen thuis geweest. Het moet ook mentaal ook gezond blijven.”

Keukeleire ging in overleg met zijn coach en ploeg en kwam tot de volgend beslissing. “Ik blijf gewoon in Brugge om te trainen. Het is al Maart en de kans op echt slecht weer  wordt inmiddels een stuk kleiner. Bovendien kan ik mijn trainingen combineren met verkenningen.”

Hoogtetent

Een gebrek aan ambitie of professionaliteit kan je Keukeleire niet verwijten. Want ook al traint hij in België, toch slaapt hij op grote hoogte in een hoogtetent. Keukeleire: “Ik gebruik die hoogtetent al enkele jaren. Vaak ook om een echte hoogtestage te verlengen. Dan ga ik bijvoorbeeld 2 weken op hoogte maar door vooraf al een week in mijn tent te slapen, verleng ik mijn hoogtestage naar drie weken en kan ik vanaf dag 1 in de bergen al hard trainen. Ik heb ook al een aantal keer een echte hoogtestage gesimuleerd om te pieken en daar voelde ik me erg goed bij. ”

Dream Cap

Doordat de Italiaanse wedstrijden verdwijnen komt er voor Keukeleire een ‘periode’ van drie weken vrij, ruim voldoende om een volwaardige hoogtestage te simuleren. Wat je je moet voorstellen bij zo’n tent? Goh, dat is ook geëvolueerd. Vroeger was dat zo’n grote tent die over het bed stond waardoor mijn vriendin ook op hoogte sliep. Het gevolg was dat ook zij effecten voelde. Intussen hebben we een nieuwe ‘Dream Cap’ constructie waarbij alleen mijn hoofd en romp in de ijle lucht zit.”

Voor Jens Keukeleire begint het echte klassieke werk nu in Brugge-De Panne. “Waarna ik alles rijd tot en met Parijs-Roubaix. Tenminste, als er geen nieuwe wedstrijden geschrapt worden.”

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.