Hoeveel geluid maakt een hoogtegenerator?

Een hoogtegenerator maakt altijd geluid. Toch zijn de verschillen in geluidsniveau tussen fabrikanten bijzonder groot. De Everest Summit 2 hoogtegenerator van Altitude Dream is ontworpen en geproduceerd in de US volgens strikte medische specificaties. Deze hoogtegenerator heeft als enige maar liefst 6 ATF cellen en is daardoor de stilste hoogtegenerator op de markt. Het geluidsniveau van onze hoogtegenerator zit namelijk op slechts 58 decibellen.

Wat betekent 58 decibel?

Decibellen zijn nogal lastig te interpreteren. Want hoeveel geluid is 58 decibel? De meeste bedrijven gebruiken situaties om decibellen mee te vergelijken. Zo maakt vuurwerk een geluid van 140 decibel, staat de muziek in een discotheek gemiddeld op 105 decibel en creëert de wind in de bomen 20 decibel aan geluid. De hoogtegenerator van Altitude Dream zit in deze vergelijking dicht bij het geluidsniveau van een vaatwasmachine.

Heeft dit invloed op mijn nachtrust?

Absoluut niet. Iedere Altitude Dream hoogtegenerator wordt geleverd met een 12m lange zuurstofslang zodat je hem altijd in een andere kamer kunt plaatsen, ver van de hoogtetent. Met een optimale opstelling hebben klanten gemeld dat ze hun hand voor de luchtinvoer (HEPA filter) moeten plaatsen om te controleren of het systeem nog werkt. Je hoeft dus niet met oorstoppers te slapen 🙂

 

Decibel tabel

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.