Partners

SummitClimb

SummitClimb and SummitTrek, Well Organized Expeditions and Treks – Affordable Climbing and Trekking 6000, 7000, and 8000 metre Peaks in Nepal, Tibet, China, Karakoram, Africa, and South America.

Matoke Tours

Matoke Tours raakt reizigers in het hart met de mooiste reizen door het oosten en zuiden van Afrika.

Ons specialisme en onze persoonlijke benadering maken het verschil. We stellen reizigers in staat de mooiste plekken in het oosten en zuiden van Afrika op een persoonlijke en comfortabele manier te beleven. Service, kwaliteit en kleinschaligheid staan hierbij voorop. Van oudsher hebben we voet op Afrikaanse bodem met eigen kantoren in Afrika. Wij zijn thuis in Afrika!

Onze medewerkers Nicole en Rob hebben de Kilimanjaro beklommen en kunnen u adviseren over de verschillende routes en de voorbereiding op de klim. Iedereen die de berg beklimt, kan last krijgen van hoogteziekte; topfit of ongetraind, van tevoren is niet in te schatten hoe het lichaam zal reageren op de hoogte. Een goede voorbereiding en goede praktische informatie vooraf, vinden wij zeer belangrijk.

Onze favoriete route is de Machame route. Matoke Tours biedt de Machame route aan als individuele beklimming of groepsbeklimming. Wij organiseren deze reizen, in samenwerking met de best beoordeelde operator van Tanzania, het hele jaar door en de groepsexpedities gaan gegarandeerd door.

Uiteraard wordt u continue begeleid door een groep ervaren, Engelstalige en professionele mountain gidsen, porters & chef kok. Tijdens de klim overnacht u steeds in goed verzorgde tenten en geniet van energierijke maaltijden in de ‘mess tent’. Om de kans naar de summit te optimaliseren verblijven we tijdens deze Machame Route standaard een nacht voorafgaand aan de klim in Arusha in een comfortabele lodge op 1540m hoogte, om rustig aan te acclimatiseren en de kansen op het behalen van de top te vergroten.

Ook de Kilimanjaro beklimmen? bezoek dan zeker onze website.

Alpenglow_Logo

Alpenglow

“De Rapid-Ascent beklimmingen van Alpenglow Expeditions zijn een geheel nieuwe manier om expedities te benaderen. Na meer dan 15 jaar begeleiden ze expedities over de hele wereld, waaronder heel wat expedities van 8.000 meter, hebben we het acclimatisatie- en klimproces verfijnd en gedestilleerd om veiligheid, gezondheid, succes en plezier te maximaliseren.” Een zes weken durende huur van Altitude Dream hoogtetraining technologie wordt standaard meegeleverd met de prijs van de Alpenglow-begeleiding en wordt door alle expeditieteams in voorbereiding gebruikt. Met deze pre-acclimatisatiestrategie kunnen klanten de hoogste top ter wereld bereiken in de helft van de tijd van traditionele expedities. Dit is de toekomst. We zijn erg enthousiast om met Alpenglow te werken en zijn hen dankbaar voor hun visie en toewijding.

fisiotics

Fisiotics

Trainen op hoogte, artificieel maar onder gecontrolleerde omstandigheden. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om op gesimuleerde hoogte te trainen. Hoogtetrainingen en stages zijn ideaal voor duursporten zoals skieën, hardlopen, wielrennen en triatlon om prestaties te verbeteren maar deze training kan ook gebruikt worden als alternatieve prikkel voor vetverbranding.

Het perfecte alternatief

Het is trouwens een perfect alternatief als pre-acclimatisatie voor trekkings of bergen te beklimmen! Door jaren van ervaring en klimmen in het hooggebergte, bieden wij trainingsadvies aan voor trekkings in het hooggebergte of beklimmingen boven 3000m. Zelfs als je ervan droomt de Mount Everest te beklimmen, helpen we met je maandenlange voorbereiding om het tot een succes te kunnen omzetten dmv van een hoogte-trainingsschema en een hoog-gevoeligheidstest.

climbing managers

Climbing Managers

Oorspronkelijk opgericht in 2011 als leiderschapscursus van en door leidinggevenden, is de organisatie “Climbingmanagers” uitgegroeid tot een bedrijf met 4 hoofdactiviteiten: organiseren van expedities, grensverleggende workshops, company events en TV-support.

Namaste Mountain Guides

Namaste Mountainguides

Namaste is hét Belgische berggidsenbureau dat voor bergsportliefhebbers, families en bedrijven, unieke bergervaringen organiseert en begeleidt. Daarnaast worden gemotiveerde bergsporters, in onze Namaste Alpineschool, opgeleid tot zelfstandige bergsporters en dit in verschillende disciplines van de bergsport. Zowel individuen als groepjes goede vrienden of families kunnen inschrijven in bestaande groepsprogramma’s of opteren voor een gepersonaliseerde bergvakantie.

Tanzania specialist

Tanzania Specialist

Een Tanzania vakantie is dé ultieme droomreis! Het land heeft echt alles te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Kies je voor een Tanzania safari of toch voor een heerlijke ontspannen Zanzibar vakantie? Of wil je toch echt één keer in je leven de Kilimanjaro beklimmen? Wij heten niet voor niets de Tanzania Specialist en bij ons vind je dan het meest complete aanbod Tanzania reizen!

Mountain Network

Mountain Network

Al 30 jaar zien we bij velen gebeuren wat bij ons ook gebeurt. We bloeien op door de klim- en bergsport. Natuurlijk omdat het leuk en uitdagend is, maar vooral omdat we ons thuis voelen in de vrije en sociale cultuur, uitgedaagd om verder en hoger te gaan en trots om wie we zijn en wat we doen. We voelen het positieve effect in alle aspecten van ons leven. Klimmen is een levensanker – het geeft ons vertrouwen in onszelf. Dat gunnen we de hele wereld.