Van hoogtetent tot douche: Hier studeren onze studenten

Of deze studenten zullen slagen voor hun examens valt nog wat af te wachten, maar wat hun creativiteit betreft, behalen ze alvast een hele grote onderscheiding. Vandaag wordt er immers gestudeerd op de meest gekke en bijzondere locaties, van de douche tot een klooster of zelf in een hoogtetent. De krant Het Laatste Nieuws ging op zoek naar de meest extreme plekjes om te studeren.

De 22 jarige Kim Lamproye uit Haacht heeft al heel wat jaren een wel heel bijzonder systeem. “Ik plastificeer al mijn samenvattingen zodat ik ze in de douche kan herbekijken”, zegt de laatstejaarsstudente psychologie. “Ik doe dat al zelf sinds het middelbaar en het helpt echt. Die andere omgeving brengt mij echt tot betere inzichten. Vooral als ik bijna examen heb, kruip ik met mijn studie schema’s onder de douche.” Vrees voor een peperdure waterfactuur heeft ze niet. “Ik douch niet veel langer dan normaal hoor”, lacht ze.

“Ik moet mijn conditie zo goed mogelijk op peil houden. Daarom zit ik nu elke dag in een hoogtetent waar de lucht ijler is.”

Studeren-in-de-hoogtetent

Topsporter Steven Pauwels (22) uit Wezemaal combineert het blokken voor zijn studies sport- en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven met een hoogtestage in een speciale hoogtetent. “Ik ben ultraloper en doe mee aan wedstrijden van wel 100 km”, vertelt hij. “Ik moet mijn conditie zo goed mogelijk op peil houden. Daarom zit ik nu elke dag 12 uur in een hoogtetent waar de lucht ijler is. Op die manier maak ik meer rode bloedcellen aan en dat bevordert de prestaties.” Of ook het studeren zelf op die manier vlotter verloopt? “Het is klein en erg warm in die tent. Ik heb soms moeite om wakker te blijven, maar ik hoop wel dat ik zal slagen.”

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.