Hoogtetent kopen? 3 tips om mee rekening te houden

Een hoogtetent kopen is niet iets wat je vaak gaat doen en juist daarom is het erg belangrijk om de beste keuze te maken. Dat is overigens voor iedereen anders afhankelijk van je persoonlijke situatie. In dit artikel helpen we je op weg met 3 handige tips.

TIP 1: Try before you buy

Try before you buyIn de afgelopen 10 jaar hebben wij gemerkt dat 90% van onze klanten duidelijk positief reageren op het slapen in een hoogtetent. Toch zien we grote verschillen in hoeveel deze vorm van hoogtetraining precies bijdraagt aan je progressie. Ieder lichaam reageert immers net iets anders op hoogte. Daarom adviseren wij altijd om eerst eens een hoogtetent te huren en pas daarna te investeren in de aankoop van een nieuw systeem. Zonde van het huurbedrag? Dat vinden wij ook. Daarom bieden wij aan onze klanten ook een ‘Rent-To-Own’ optie aan bij een huurperiode vanaf 8 weken. Aan het einde van deze huurperiode heb je dan de optie om een nieuw systeem aan te schaffen met 50% van het huurbedrag als korting. Bevalt het toch niet helemaal? Dan komen we alleen het huur systeem opnieuw ophalen. Handig toch?

Tip 2: Size matters

Size mattersDe afmetingen van je hoogtetent zullen voor een groot deel het comfort bepalen en de mate waarin het aansluit bij je eigen slaapomgeving en privé situatie. Heb je een ruime slaapkamer en hoeft het systeem weinig gedemonteerd te worden? Dan zal de XL cubicle hoogtetent veruit de meest comfortabele oplossing voor je zijn. Heb je minder ruimte en zoek je een systeem met zo weinig mogelijk impact op de slaapkamer. Dan kies je best voor één van onze Deluxe bed tenten. Wil jij alleen s’ nachts profiteren van de aanmaak van rode bloedcellen en wenst je partner liever niet in een hoogtetent te slapen? Dan is onze nieuwste ‘Dream Cap’ de ultieme oplossing. Bekijk hier alle afmetingen van de verschillende hoogtetenten.

Tip 3: Service & Support

Bij de aanschaf van een hoogtetent is service en begeleiding cruciaal. Je koopt geen wasmachine maar een product dat onderdeel gaat worden van je training programma. Daarom is het belangrijk dat alles goed geregeld is bij technische vragen of problemen, maar ook bij training technisch advies. Bij Altitude Dream bieden we gratis levenslange begeleiding en daar gaan we heel erg ver in. Eens klant = altijd klant. Bovendien beschikken we over een eigen service dienst waar technische problemen eenvoudig opgelost kunnen worden.

Conclusie:

Een hoogtetent en bijhorende hoogtegenerator is geen alledaags product maar een knap staaltje hoogstaande technologie, wat als doel heeft om jou als sporter beter te maken. Denk daarom goed na bij de juiste keuze en neem bij twijfel contact met ons op. Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen we je op gebied van hoogtetraining heel goed adviseren.

 

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.