Hoogtetraining tegen diabetes en obesitas

In dit artikel leest u over hoogtetraining en de voordelen ervan bij diabetes (suikerziekte) en obesitas (overgewicht). Hoogtetraining is een prima middel tegen diabetes en obesitas. Hoogtetraining is vooral bekend uit de topsport, aangezien hoogtetraining leidt tot verbetering van de conditie en prestatie. Maar wat kan hoogtetraining voor u betekenen? Graag beschrijven we de hoogtetraining en voordelen ervan voor mensen met diabetes en obesitas. Het principe achter hoogtetraining is even simpel als complex. Hoogtetraining wil letterlijk zeggen trainen en/of slapen op hoogte.

Het is dus te vergelijken met trainen of slapen in de bergen. In de berglucht zit minder zuurstof dan op zeeniveau. Normaal gesproken zit er 20,9% zuurstof in de lucht. Op een hoogte van 2500 meter is dat rond de 15,5%. Je lichaam reageert op hoogte door meer rode bloedlichaampjes aan te maken. Dit leidt tot meerdere fysiologische effecten. Het zuurstoftransport verhoogt en hierbij verhoogt ook de zuurstofopname in spieren en organen. Dit maakt hoogtetraining tot een nieuw en goed middel in de strijd tegen diabetes en obesitas.

Het nut van het slapen en/of trainen op hoogte is bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Dit wordt onderstreept door persoonlijke ervaringen en effecten die behaald zijn. Verhoging van zuurstoftransport, zuurstofopname en glucoseopname in de spieren en organen zijn de belangrijkste resultaten.

Verandering kan leiden tot:

  • Verhoogde glucoseopname en stabieler bloedglucose niveau
  • Betere vetverbranding dat leidt tot gewichtsverlies
  • Verlaging cholesterolspiegel
  • Verlaagde bloeddruk
  • Conditieverbetering
  • Vermindering medicijngebruik
  • Minder kan op complicaties (nierfalen, netvliesontsteking,..)
  • Vermindering van stress en vegroten van zelfvertrouwen

Samengevat, hoogtetraining leidt tot biologische correctie van gestoorde stofwisselingsprocessen.
Hoogtetraining helpt u verder. Daag uzelf uit en ervaar het!

Graag informeren wij u over de mogelijkheden om te werken aan uw conditie, leefstijl en zelfvertrouwen.