Hoogtetraining, wat zijn nu de fysiologische voordelen?

Er zijn veel fysiologische voordelen verbonden aan hoogteadaptatie.
In dit artikel een opsomming van de vijf belangrijkste voordelen.

  1. Door de hoogte zal het lichaam automatische het hele ademhalingsproces efficiënter maken.
    Gevolg, bij een ademhaling van een geacclimatiseerd persoon zal er meer zuurstof van de longen naar het bloed gaan dan in vergelijking met een niet geacclimatiseerd persoon.
  2. Door de hoogte zal het volume van nieuwe rode bloedcellen toenemen. Rode bloedcellen verzorgen het zuurstoftransport naar de spieren en organen en hebben hierdoor een grote inloed op sportprestaties of de algemene conditie.
  3. Door hoogte zullen ook het totale aantal rode bloedcellen toenemen en hierdoor ook het totale bloed volume.
  4. Door hoogte zal ook het capillairen netwerk groter worden. Capillairen zijn kleine bloedvaatjes rondom spieren. Hoe groter dit netwerk, hoe makkelijker het zuurstof in het bloed zijn weg kan vinden naar de spiercellen.
  5. De hoogte zal het aantal mitochondrium doen toenemen. Een mitochondrion is een celorganel, dat functioneert als energiecentrale van de cel.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.