10 tips bij het slapen in een hoogtetent

In dit artikel krijg je van ons 10 waardevolle tips waarmee je jouw hoogtetraining met de hoogtetent kan optimaliseren. Hoogtelucht simuleren met een hoogtegenerator lijkt eenvoudig maar in de praktijk is het een knap staaltje O2 technologie waar je optimaal gebruik van wil maken. Onderstaande slimme tips helpen je lichaam om het maximale effect uit jouw periode in de hoogtetent te halen.

1. Drink meer water dan normaal

Op hoogte is je lichaam sneller uitgedroogd, daarom is het aan te raden om ongeveer 0,5 liter extra water te drinken.

2. Maak voldoende uren in de hoogtetent

Ongemerkt is jouw lichaam bij het slapen in de hoogtetent aan het acclimatiseren aan de hoogte. Dat zie je aan je verhoogde hartslag en verlaagde saturatie. Om dit te compenseren en fit te blijven adviseren we om gemiddeld 1 uur/nacht extra te slapen.

3. Ijzersupplementen

Door het slapen op hoogte gaat je lichaam meer rode bloedcellen produceren, hierdoor kan je ijzer voorraad sneller uitgeput geraken. Voorkom dit met extra ijzersupplementen. Bij voorkeur icm chlorella zoals bv Erythromax wat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert .

4. Maak een planning wanneer je in de hoogtetent zal verblijven

Vaak is het makkelijk om een uur extra in de hoogtetent te verblijven door bijvoorbeeld een uurtje eerder naar bed te gaan en een boek te lezen. Plan je tijd goed in en hou er rekening mee.

5. Eet eens vis

In vis zit veel foliumzuur. Foliumzuur is eveneens een belangrijke element in het hele proces.

6. Verlucht iedere dag de hoogtetent

Ook onder je matras aangezien deze door je hoogtetent tijdelijk niet optimaal kan ventileren.

7. Bouw de hoogte geleidelijk op

Start bij 2000m en bouw daarna de hoogte geleidelijk op.

8. Maak gebruik van een saturatiemeter

saturatiemeterjpg

Je saturatie meting, s’ochtends gemeten in de hoogtetent,  is bepalend bij het instellen van de juiste hoogte. Ideaal  is deze rond de 92%. Daarom zijn al onze verhuur systemen standaard uitgerust met een saturatiemeter.

9. Breng je omgeving op de hoogte

Support van je vrienden/familie is belangrijk. Wanneer ze op de hoogte zijn over je hoogtetraining dan kunnen ze er ook rekening mee houden.

10. Vermijd stress

Stress brengt het lichaam in disbalans en kan hierdoor afbreuk doen aan iedere vorm van training, ook hoogtetraining.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.