Voordelen van een pre-acclimatisatie programma.

Of het nu gaat om een bergsport expeditie of gewoon een ontspannen skivakantie, elk jaar stijgen veel mensen naar grote hoogte. We besteden veel tijd en geld aan het plannen van de perfecte reis. Niemand wil die reis verpesten door hoogteziekte. Daarom wenden veel mensen zich tot Altitude Dream voor de voordelen van ons pre-acclimatisatie programma.

Bergbeklimmers moeten weken in het basiskamp acclimatiseren om aan de zware hypoxische omstandigheden te wennen. Zelfs met deze tijdsinvestering, en ongeacht iemands fysieke conditie, is het risico van acute hoogteziekte (AMS) altijd aanwezig.

De reactie van een persoon op grote hoogte is sterk genetische bepaald. Bepaalde mensen zijn vatbaarder voor hoogteziekte dan anderen. Studies tonen echter aan dat 80% van de mensen die stijgen tot een hoogte van +4000m of hoger, tot op zekere hoogte last krijgen van de slopende symptomen van AMS (hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid). Dit risico kan niet volledig worden geëlimineerd, maar wel significant worden verminderd.

Door te slapen in een hoogtetent voordat ze op expeditie gaan, kunnen onze klanten zich vooraf acclimatiseren en zich voorbereiden op blootstelling aan de hoogte. Op die manier kunnen we toeristen en vakantiegangers die op zeeniveau wonen, een fijne vakantie garanderen door thuis vooraf te acclimatiseren met een eenvoudig Altitude Dream programma dat 4 weken van tevoren begint.

Door de stimulering van de EPO-productie en hierdoor de aanmaak van rode bloedcellen, kunnen klanten de volgende voordelen verwachten als gevolg van een dergelijk pre-acclimatisatie programma:

  • Verminderde symptomen van acute hoogteziekte
  • Geld besparen door de tijd die wordt besteed aan acclimatiseren op de berg
  • Verhoogde kans op een succesvolle toppoging
  • Verbeterde kracht en uithoudingsvermogen
  • Verminderde vermoeidheid

 

Line Lison | Kilimanjaro 5895m
Overmere

“De installateur die de hoogtetent installeerde had zelf de kilimanjaro beklommen en kon daar heerlijk over vertellen. Hij nam er graag zijn tijd voor, wat wij geweldig vonden! Overigens was het slapen in de hoogtetent een aangename ervaring. We hebben trouwens ook de top weten te bereiken! Er waren er veel die klachten hadden, maar zowel mijn man als ik hebben weinig fysieke nadelen mogen ondervinden. Het beperkte zich tot wat ijlheid in het hoofd tijdens de summit en verminderde eetlust. Wij zijn overtuigd dat het slapen in de hoogtetent hiertoe heeft bijgedragen. Top!

 

Moritz Pfähler | Aconcagua 6962m
 Leidschendam

“Het is me gelukt om de Aconcagua te beklimmen. Vorige week zaterdag 27 februari stond ik op de top. Gedurende de hele klim had ik, mede door het acclimatiseren middels de hoogtetent, geen last van hoogteziekte. Bedankt Altitude Dream”

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.