Mont Blanc beklimmen: Welke route?

Laatst vroeg ik aan klanten wat hun sportieve doel is voor 2016. Het mooie bij Altitude Dream is dat onze klanten zonder uitzondering allemaal dromers zijn. Dromers die hun dromen ook nog eens waar maken. Dus ik kreeg de meest mooie antwoorden. Dat gaat dan van het winnen van een medaille op de Olympische spelen in Rio tot het volbrengen van iemand zijn aller eerste marathon.

Ik wil niet achter blijven dus stel ik mezelf als doel om dit jaar de Mont Blanc te beklimmen. Samen met onze installateur Jelle aka ‘Altitude Jelle’ gaan we de uitdaging aan. Jelle is een ervaren alpinist en zal mijn gids naar de top zijn. Hij heeft de Mont Blanc al twee keer met succes beklommen, dus ik kan erop vertrouwen dan hij me veilig naar de top brengt.

Jelle op de Mont Blanc

Verder is de kans om met succes de top te halen afhankelijk van een gedegen conditionele voorbereiding, mooi weer en de kans op hoogteziekte verlagen door thuis te acclimatiseren aan de hoogte.

Welke Mont Blanc route kiezen we?

De Mont Blanc staat voor velen bekend als de hoogste berg van de Alpen. De Mont Blanc is van heel ver te zien en steekt ver boven de hem omliggende dalen uit. Door de status van de Mont Blanc is deze ook een van de drukste vierduizenders. Dit wordt versterkt door de geringe moeilijkheidsgraad. De grootste uitdaging aan de Mont Blanc is de hoogte en dus ook de kans op hoogteziekte, de klim zelf is niet heel technisch waardoor toeristen zoals ik er ook op kunnen ;-). Natuurlijk kun je de beklimming lastiger maken door een moeilijke of alternatieve route te kiezen.

Er zijn vier bekende routes naar de top van de Mont Blanc:

  • Goûter route
  • Trois Montagne
  • Grand Mulets
  • Aiguilles grises

 

Op advies van Jelle hebben wij gekozen voor de Goûter route. Deze route vertrekt vanaf Les Houches, Nid D’Aigle, Cabane de Tête Rousse, refuge du Goûter naar de top. De route is in sommige perioden van het jaar, en met name later op de dag, gevaarlijk bij het oversteken van het Grand Couloir wegens steenslag. Dus daar moeten we scherp zijn en op dat korte stuk een helm dragen. In ieder geval een mooi doel om naar toe te werken. De voorbereidingen richting de Mont Blanc zullen we via dit blog vastleggen 😉

Mont Blanc Beklimmen

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.