Hoogtetraining bij Astma & COPD

We kennen allemaal de kuuroorden (zoals S. Moritz of Davos), waar Astma en COPD patiënten naar toe gaan vanwege de heilzame werking op de luchtwegen. De berglucht vanaf 1500 meter is schoner dan de lucht op zeeniveau. Op zeeniveau wordt de lucht negatief beïnvloed door onder andere huisstofmijt, pollen en verontreiniging. De ‘hoogtestages’ naar kuuroorden zijn nog steeds populair, maar zo’n verblijf is natuurlijk niet alleen kostbaar maar ook erg tijdrovend, en daardoor niet voor iedereen weggelegd

Astmatische-luchtweg

Hoogtetent

Astma en COPD zijn ziektebeelden die van grote invloed zijn op het functioneren in het dagelijks leven. Toch kunnen die belemmeringen goed tegengegaan worden met gesimuleerde hoogtetraining in een hoogtetent. Vele patiënten hebben daarmee inmiddels goede resultaten geboekt. De ene persoon kan het tweemaal ‘puffen’ achterwege laten, de ander heeft geen last meer van slijmvorming. Voor vrijwel allemaal geeft het een verlichting van de ademhaling.slapen-in-hoogtetent

Effecten hoogtetraining voor Astma en COP

Door te slapen in een hoogtetent wordt de ademhaling verlicht, en verbetert het immuunsysteem. Het lichaam maakt, als gevolg van de ijlere lucht, meer rode bloedlichaampjes aan, wat leidt tot verhoogd zuurstoftransport naar spieren en organen.

De effecten in het kort:

☻ Betere zuurstofopname
☻ Meer energie
☻ Verlichting van de ademhaling
☻ Verbetering van de conditie
☻ Vermindering van gebruik van medicijnen

Hoe?

Via onze verhuurservice is het mogelijk om zelf uit te testen hoeveel effect je ervaart met een hoogtetent en/of trainingsmasker.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.