Hoe hoogtetraining kan helpen om het covid-19 corona virus te bestrijden

Tijdens deze wereldwijde pandemie hebben veel klanten ons team gevraagd hoe onze hoogteapparatuur kan helpen tijdens deze crisis.

Al onze systemen creëren in feite zuurstof. De hypoxische lucht die in je hoogtetent stroomt, loopt door een intern filter dat vervolgens door de medische HEPA-filter wordt geduwd, wat de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert. Al onze systemen zijn volgens strikte medische specificaties in de US geproduceerd en dit dubbele filtersysteem laat de lucht absoluut virusvrij achter.

Dit is dezelfde reden waarom klanten met seizoensgebonden allergieën comfortabeler in de hoogtetent zullen slapen dan in hun normale omgeving. Cliënten met allergieën zeggen allemaal dat ze beginnen te niezen zodra ze ‘s ochtends uit de hoogtetent stappen en worden blootgesteld aan allergenen.

Omdat zuurstof kan helpen tijdens infectie, betekent dit dat IHT (Intermittent Hypoxic Training) die vóór infectie wordt uitgevoerd, de immuniteit kan versterken, het cardiopulmonale systeem kan versterken en het risico op ernstige complicaties tijdens infectie aanzienlijk kan verminderen.

Een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laat zien hoe zuurstoftherapie of gesimuleerde zuurstof mensen kan helpen deze ziekte te bestrijden.

“Zuurstoftherapie is de belangrijkste behandelingsinterventie voor patiënten met ernstige COVID-19. Alle landen zouden moeten samenwerken om de beschikbaarheid van saturatiemeters en medische zuurstofsystemen te optimaliseren. Het sterftecijfer bij mensen met een kritieke ziekte is gerapporteerd als meer dan 50%, dus de implementatie van bewezen interventies voor intensieve zorg, zoals longbeschermende beademing, moet worden geoptimaliseerd. ”

Volledig rapport van de WHO: Coronavirus disease 2019 (COVID-19) Situatierapport – 41

We begrijpen dat mensen in deze moeilijke tijd onder enorme stress staan.
Wanneer je hebt, neem dan contact op, we zijn er om je op alle mogelijke manieren te helpen.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.