Trio op weg naar Mount Everest

Drie Kempenaars zijn gisteren vertrokken naar Nepal om er de hoogste berg ter wereld te beklimmen. In mei willen de ervaren klimmers Urbain Lenaerts (55) uit Vorselaar, Rudi Van de Poel (55) uit Herenthout en Ludo De Ceulaer (61) uit Olen op de top van de Mount Everest staan. Nog maar zestien Belgen hebben hen dat ooit voorgedaan.

Urbain, Rudi en Ludo kennen elkaar al jaren. Ze zijn alle drie lid van klimclub Bergstijgers Kempen vzw. Ze beklommen samen al eerder hoge bergen, waaronder de Cho Oyu in 2011. Dat is met zijn 8.201 meter de op vijf na hoogste berg ter wereld en ligt eveneens in het Himalayagebergte. “Eigenlijk is de Cho Oyu op technisch vlak wat vergelijkbaar met de Mount Everest. Het is ook een berg die hoger is dan 8.000 meter, alleen is de Mount Everest nog 650 meter hoger. We zitten dus langer in een ‘deadzone’ (zone die zo genoemd wordt door het lage zuurstofniveau boven 8.000 meter, red.)”, vertellen de drie klimmers. “Omdat we de Cho Oyu al hebben kunnen beklimmen, hebben we al een goede voorbereiding gehad.We weten ongeveer wat ons te wachten staat. Al is het op de Mount Everest wel veel drukker. We hopen dat er niet té veel volk zal zijn, zodat we niet moeten wachten. Als we om 12 uur ‘s middags niet op de top zijn, moeten we terugdraaien”, legt Urbain uit.

Lees verder op Het Laatste Nieuw

NOTE: Met onze hoogtetent verhuur service heeft Altitude Dream bijgedragen aan dit project. Urbain, Rudi en Ludo zijn te volgen via deze website

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.