Tom Veelers: “Via mijn hoogtetent naar de Tour de France”

Topwielrenners rijden zich in de Tour de France behoorlijk in de kijker. De Tour de France is namelijk, na de Olympische Spelen, het 2de grootste sportevenement in de wereld. In de sprint etappes maakt Nederlander Tom Veelers (28) zich sterk voor het binnenhalen van een etappezege voor zijn Duitse ploeggenoot Marcel Kittel.

Ieder succes heeft zijn verhaal en in het magazine Twente Sport verteld Tom over zijn voorbereidingen op de Tour de France waarbij hij ook in zijn hoogtetent heeft geslapen.

In een hoogtetent thuis kamperen?

Dat Tom en noodgedwongen ook zijn partner Susan Stevelink in hun slaapkamer in het Nederlandse Oldenzaal regelmatig op hoogtestage gaan, weet bijna niemand. ‘Tom is altijd heel gemotiveerd met zijn vak bezig. Sinds kort slapen we regelmatig in een hoogtetent. Die staat om het bed. We kamperen in onze eigen slaapkamer. Tom doet dan een hoogtestage in zijn eigen slaapkamer’, vertelt Stevelink.

Het volledige verhaal kunt u lezen in het magazine Twente Sport.

Team Argos Shimano

Wie is Tom Veelers?

Tom Veelers, geboren te Ootmarsum (14-09-1984) is een Nederlands wielrenner.

Tom debuteerde als amateur onder de hoede van coach Han Vaanhold in de Löwik Meubelen-Tegeltoko ploeg. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar de opleidingsploeg van de Rabobank van Nico Verhoeven waar hij zich als renner verder ontwikkelde. In 2008 debuteerde Tom bij de profs bij de Skil-Shimano formatie, vanaf 2012 Argos-Shimano genoemd.

Hoewel hij zelf ook redelijk rap kan aankomen, ligt zijn grootste kracht in het aantrekken van de sprint voor pure sprinters als de Duitser Marcel Kittel of Kenny van Hummel.