Thomas De Gendt bereidde Dauphiné (en Tour) voor in hoogtetent: “Blijkt te lonen”

Terwijl de meeste renners kiezen voor een hoogtestage in Sierra Nevada, op de Teide, in het Amerikaanse Colorado zoals Kittel of Utah met Sagan, vertoefde Thomas De Gendt de voorbije weken in Calpe en sliep hij in een hoogtetent.

Tiesj Benoot bereidde de Dauphiné en Tour voor in de Sierra Nevada. Dat deed hij niet in het gezelschap van ploegmaat Thomas De Gendt. De winnaar van de openingsrit in de Dauphiné koos dit jaar niet voor een verblijf in het CAR, Centro de Alto Rendimiento, op grote hoogte, maar voor een stage, aan de zee, in het Spaanse Calpe. “Ik kom terug uit bijna drie weken hoogtestage”, vertelde Thomas De Gendt in de Dauphiné, “het is te zeggen, ik heb drie weken in een hoogtetent geslapen, in Calpe. Vorig jaar trainde ik in de Sierra Nevada, daarvoor ging ik vaak naar Italië, nu koos ik voor Calpe. Ik heb er een huis en in overleg met mijn trainer Paul Van Den Bosch kwamen we tot die oplossing. Paul is wel een voorstander van het principe ‘hoog slapen, laag trainen’, omdat je lichaam dan iets minder wordt belast en je dan toch de vruchten plukt van die grote hoogte. Ik had verwacht dat ik hier de eerste drie dagen van de Dauphiné minder goed voor de dag zou komen, maar dat is niet het geval. Dus het blijkt toch wel te lonen.”

Lees verder via Het Nieuwsblad

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.