Pieter-Jan Hannes: “Ik slaap al een jaar in een hoogtetent”

Aansluitend op zijn hoogtestage in Font Romeu liep Pieter-Jan Hannes vandaag de 3000m op de B meeting van Herentals. Hij klokte 7’54″06. Hiermee deed Pieter-Jan Hannes precies 11 seconden sneller dan zijn vorig record van twee jaar geleden. 
“Ik ben sinds 25 april terug uit Font-Romeu en wist eigenlijk niet zo goed in welke vorm ik zat. De twee hazen moesten op een schema voor een eindtijd van 8 minuten lopen en ik was bewust niet te snel van start gegaan. Na 1600m zat het werk van de hazen erop en ben ik progressief beginnen versnellen. Ik ben ook heel tevreden over mijn laatste kilometer. Dat laat het beste verhopen voor de 1500m”, vertelde Pieter-Jan.

Ik slaap al een jaar in een hoogtetent en de combinatie met een hoogtestage werpt zijn vruchten af. Volgende week doe ik achtereenvolgens de 800 m in Namen en de 800m  en 4 x 400 m op de interclub. Daarna vertrek ik weer op hoogtestage naar Font-Romeu. “Na de stage volgen normaliter vier keer de 1500m, namelijk in Rabat, Nijmegen, op de Europabeker en in Villeneuve D’Ascq. Op 1 juni wil Pieter-Jan op de IFAM in Oordegem de limiet voor het Europees Kampioenschap voor beloften (limiet = 3’42″30) lopen.

Bron: atletiek-vlaanderen.be

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.