Mijn Kilimanjaro voorbereiding: Mieke Thomas

Toen de hoogtetent bij mij thuis in de slaapkamer werd opgebouwd heb ik toch wat lacherig berichtjes gestuurd naar familie en vrienden. Enigszins sceptisch om in zo’n tent te slapen. Ik moet ’s nachts vaak meerdere keren naar het toilet en doe dat half slaapwandelend. De komende 4 weken moet ik toch echt wakker worden. Ritsen openen, mezelf eruit wurmen, ritsen weer sluiten, naar het toilet, rits weer openen, mezelf er weer in wurmen en rits weer dicht. Maar eigenlijk ging het als vanzelf.

Zou dit tentje me helpen naar de top van de Kilimanjaro?

hoogtetentDe eerste week in de hoogtetent had ik niet het idee dat er ook maar iets gebeurde.. maar ja wie weet was mijn lijf, en met name mijn rode bloedcellen, wel hard aan het werk.

En inderdaad in de tweede week merkte ik dat ik ’s nachts vaker wakker werd. En dat ik minder trek kreeg. Hier heb ik ook last van gehad tijdens trekkings in Nepal en bij mijn vorige Kilimanjaro beklimming. Zou dit tentje me helpen naar de top van de Kilimanjaro? Zou het dit keer wel lukken. Dat zou toch wel erg mooi zijn.

Het oefenen met de kili-module door middel van Intermittent Hypoxic Training, oftewel met los mondkapje op de bank de hoogte van 6400 meter nabootsen was even wennen. In het begin deed dit weinig en zag ik er het nut niet echt van in. Maar toen bleek dat ik zelf iets fout deed en na correctie ging dit stukken beter. Hierbij merkte ik echt dat mijn lichaam het idee had dat we op hoogte zaten. De ijle lucht en het lichte gevoel in mijn hoofd waren net zoals bij eerdere ervaringen op hoogte.

Tijdens de 4 weken in de hoogtetent merkte ik ook dat mijn hardloopprestaties (halve marathon training) best goed verliepen, ondanks dat ik niet consequent in training was. Ik ben er van overtuigd dat dit met de hoogtetent te maken heeft.

Kilimanjaro avontuur

Kilimanjaro voorbereiding

Na 4 weken, toch wel weer blij dat ik weer in mijn normale bed kon slapen, is het Kilimanjaro avontuur van start gegaan. En de eerste 4 dagen op de berg heb ik meer genoten (in vergelijking tot de vorige beklimming) en meer om me heen kunnen kijken. Minder last van hoogteziekte gehad en een redelijke eetlust kunnen aanhouden.

De laatste nacht, de beklimming naar de top, was zwaar. Maar dankzij het slapen in de hoogtetent heb ik de top gehaald. Wat een prachtig uitzicht, wat een ervaring.

Een onvergetelijke reis, mede dankzij de verhuur service van Altitude Dream hoogtetraining.

Dank jullie wel!

Mieke Thomas
Eindhoven

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.