Mathieu Van der Poel in België op ’hoogtestage’ voor WK

Van der Poel is dé renner met wie het peloton rekening dient te houden tijdens het WK op de weg in Yorkshire. De Brabander won dit seizoen de Amstel Gold Race en nog enkele kleinere klassiekertjes. Om zich optimaal voor te bereiden op het WK in Engeland, gaat de komende tijd in een ‘hoogtetent’ slapen.

Vanaf 7 september rijdt hij de achtdaagse rittenkoers Tour of Britain, daarvoor gaat hij op hoogtestage.. in België.

Coach Kristof De Kegel
Coach Kristof De Kegel

„We hadden twee opties: óf een hoogtestage in het buitenland, óf een stage in België, waarbij Mathieu ’s nachts in een hoogtetent slaapt”, aldus Kristof De Kegel, trainer van Corendon-Circus, tegenover Het Nieuwsblad. „Mathieu heeft al zeer veel gereisd, dus wilden we extra belasting vermijden. Bovendien kan je in een hoogtetent de trainingen beter monitoren.”

Van der Poel had in juli al een echte hoogtestage in de ijle lucht van Livigno. Het tiental dagen in de hoogtetent moeten nu dus de laatste procentjes opleveren.„Omdat het WK op zeeniveau is, lijkt het ons beter om ook in België op zeeniveau gerichte en intense trainingen af te werken in plaats van het hooggebergte op te zoeken”, besluit De Kegel.

Van der Poel is één van de top favorieten voor het WK. „Ik weet dat ik een favoriet ben, maar Julian Alaphilippe is de topfavoriet. Die heeft een heel sterk jaar”, aldus Van der Poel, die daarmee deels doelt op diens uiteindelijke vijfde plaats, twee ritzeges en veertien dagen in het geel tijdens de Tour. „Ik ga er natuurlijk wel voor. In het veld heb ik die regenboogtrui twee keer veroverd. Het zou heel veel voor me betekenen als het ook op de weg lukt.”