Live High Train High hoogtetraining uitgelicht

Met het protocol Live High Train High wordt maximale blootstelling aan hoogte bereikt. Hierdoor zal de sportprestatie op hoogte verbeteren, omdat het lichaam gewend raakt aan presteren met verminderde zuurstofconcentratie in de lucht.

Aanbevelingen LHTH voor sporters:

(bron: Millet et al., 2010)

  • De optimale hoogte om te leven en/of te trainen ligt tussen de 1800m en 2500m
  • De optimale duur voor een hoogtestage lijkt 3 tot 6 weken
  • Acclimatisatie (~1 week)
  • Beperk trainingsvolume van niveau met 10% tot 20%. Verhoog geleidelijk het trainingsvolume over de duur van de hoogtestage met 3-5% per week. Sommige ervaren sporters kunnen mogelijk hun zeeniveau trainingsvolume uitvoeren aan het einde van de hoogtestage.
  • Tijdens intervalblokken moet de snelheid van het interval lager zijn dan die op zeeniveau. Dit moet op een individuele basis bepaald worden, echter een veilig startpunt zou een vermindering met 5-7% zijn. Verhoog geleidelijk het tempo met 1% per week gedurende de hoogtestage
  • Tijdens intervaltrainingen moet de duur van de rustperiode langer zijn dan op zeeniveau. Dit moet op individuele basis bepaald worden, echter een veilig startpunt zou zijn om de rustduur te verdubbelen. Verkort de rustduur geleidelijk met 2-3% per week zolang de hoogtestage duurt

Kijk bij zeker eens bij onze producten voor de mogelijkheden van hoogtetraining bij jou thuis.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.