Kilimanjaro beklimmen: De voorbereiding

Conditie is belangrijker dan de mate van fitheid. De Kilimanjaro is een wandeling, dus de beste voorbereiding die je kunt doen is om te wandelen en bij voorkeur onder gesimuleerde omstandigheden. Hoewel we beide fit zijn dankzij het hardlopen, bereidt het je spieren niet voor op zes dagen rustig maar zwaar bergop wandelen.

“Kilimanjaro is een wandeling, dus de beste voorbereiding die je kunt doen is om te wandelen”

Om ons fysiek goed voor te bereiden op de steile wandeling richting de top van de Kilimanjaro zijn we afgelopen week naar de Belgische Ardennen getrokken. Als gids hadden we ‘Ardennen kenner’ en hoogtetent installateur bij Altitude Dream, Jelle bij ons.

Jelle had voor ons de GR 16 trekking uitgekozen van Bouillon naar Vresse-sur-Semois. Een prachtige route van 35km met maar liefst 1500 positieve hoogtemeters.

Ideale voorbereiding op de Kilimanjaro

Deze route staat bekend als één van de mooiste wandeltochten van België, maar ook één van de zwaarste en dus de perfecte voorbereiding voor ons. Het bevat onder andere de beruchte ladders van Rochehaut. De afstand helemaal tot Vresse is 35 km, daarom vertrokken we al vroeg met de auto richting Bouillon om vandaar al om 9h30 te starten met het volgen van de GR16 langs de mooie Semois rivier.

Kilimanjaro voorbereidingAlles verliep goed en uiteindelijk bereikten we rond 19h30 het dorpje ‘Vresse-sur-Semois’. Éen probleem, blijkbaar gaan er slechts 2 bussen per dag (!) richting Bouillon en was de laatste van de dag al 3 uur eerder vertrokken. Na 7km wandelen en zonder succes liften kwamen we terecht in een Vlaams Hotel waar we gelukkig een lift naar onze auto in Bouillon kregen.

Eind goed al goed!

Deze wandeling was een prachtige ervaring en een uitstekende training voor hetgeen ons op de Kilimanjaro staat te wachten. Alleen heb je daar nog eens het zuurstoftekort vanwege de hoogte.

Hierover bericht ik volgende keer..

signature Kristof


hoogte acclimatisatieKristof Van Malderen is oprichter en eigenaar van AltitudeDream.com.

Na vele enthousiaste verhalen van klanten die na hun voorbereiding via de hoogtetent verhuur service met succes de top van de Kilimanjaro bereikt hadden, vond Kristof het tijd om zelf ook eens aan het avontuur te beginnen

Samen met zijn vader gaan ze de uitdaging aan en berichten ze hier over hun belevenissen.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.