Hoogtetraining FAQ: Hoe ‘maken’ jullie ijle lucht?

Hoe hoger in de bergen, des te lager de luchtdruk zal zijn en hierdoor zijn ook minder zuurstofmoleculen aanwezig op hetzelfde oppervlakte. Dit betekend dus dat je bovenop een berg minder zuurstof inhaleerd dan op zeeniveau. Het minder zuurstof binnen krijgen stimuleert het lichaam om zich aan te passen aan deze nieuwe situatie. Na verloop van tijd zijn er dan ook verschillende systemen zoals ademhaling, transport in het bloed (aantal rode bloedcellen) en de zuurstofopname in de spieren aanzienlijk verbeterd. Gevolg: Algemeen fitter niveau en betere prestaties in het dagelijkse leven en op topsport niveau.

De hoogtetent maakt gebruik van dit proces en gebruikt dezelfde zuurstofarme lucht alsof je bij je thuis bovenop een berg staat. De hoogtegenerator haalt een klein percentage zuurstof uit de normale lucht en pompt de overige zuurstofarme lucht in de hoogtetent. Het scheiden van een percentage zuurstof met de rest van de lucht gebeurd via een variant van de complex ‘pressure swing adsorption‘ methode. De luchtdruk blijft dus wel op iedere hoogte precies hetzelfde.

Pressure swing adsorbation methode

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.