Hoogtetraining bij obesitas: Significant gewichtsverlies!

De heer Prof. Igor Mekjavic, verbonden aan het Jozef Stefan Institute in Slovenië, is één van onze internationale kennisdragers. Hij en Prof. Ola Eiken, Royal Institute of Technology uit Zweden en Prof. Ian MacDonald, The University of Nottingham zijn de initiatiefnemers van het recente onderzoek naar de effecten van hoogtetraining bij obesitas. Uitkomsten: significant gewichtsverlies en daling van Body Mass Index.

Dit kan een doorbraak vormen in de training voor obese individuen.

Zowel gezonde niet-obese als gezonde obese proefpersonen zijn onderzocht naar de effecten van continue gesimuleerd hoogteverblijf. Uitkomst: laag intensieve belasting (60% maximale hartslag) in milde hypoxie (15% zuurstof) resulteert in significant gewichtsverlies vergeleken met dezelfde training uitgevoerd in placebo hoogte. Dit kan een doorbraak vormen in de training voor obese individuen.

Verder toont de studie aan dat vorming van vetweefsel wordt onderdrukt. Tevens wordt door de gesimuleerde hoogte het hormoon erytropoëtine en het gen HIF-1 alfa geactiveerd. HIF staat voor ‘Hypoxia Indicated Factor’. Dit zijn ook effecten van hoogtetraining in sport.

Meer over het Jozef Stefan Institute leest hier.
Eerder onderzoek naar Hoogtetraining & Obesitas kunt u hier nog eens nalezen.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.