Hoogtetraining bij Fitland Hotel Dormylle

Professioneel sporten inclusief een hoogtetraining? Vanaf nu hoeft u absoluut geen verre reizen naar het buitenland meer te ondernemen om op hoogtetraining te kunnen. Het hotel Fitland Dormylle in het Brabantse Mill (Nederland) biedt u dichtbij huis de ‘bergen’ om in te slapen. Hotel Dormylle beschikt sinds begin mei 2012 als eerste hotel in Europa over 15 hotelkamers, die uitgerust zijn met een hoogtegenerator waarmee het zuurstofpercentage in de lucht aangepast kan worden. Hierdoor zijn de klimatologische omstandigheden net zoals hoog in de Alpen op deze hoogtekamers perfect na te bootsen. Ideaal voor uw hoogtetraining dicht bij huis.

Hoogtetrainingen zijn al jaren ingeburgerd bij topsporters. Het verblijven op kunstmatig hoogte zorgt onder andere voor meer rode bloedcellen en dus een verhoogde zuurstofopname, verminderde spiervermoeidheid en tevens een sneller herstel. Dit heeft een positief effect op uw prestaties. Hoogtetrainingen hebben echter ook een gunstige uitwerking op uw algemene gezondheid. Patiënten die voor een operatie staan kunnen dankzij een verblijf in een hoogtekamer bijvoorbeeld hun conditie versterken, waardoor het herstel na de ingreep sneller verloopt. Ook is het goed tegen astma en diabetes.

U hoeft geen reis meer te ondernemen naar trainingsfaciliteiten in het dal

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de beste resultaten van een hoogtetraining behaald worden bij slapen op hoogte van 2.500 meter en trainen op een lagere hoogte dan 1.250 meter (meest opnimaal is zeenveau). Het Fitland Hotel biedt hier direct voordelen ten opzichte van een traditionele hoogtetraining in de bergen. Het lage zuurstofniveau wordt ingesteld en buiten de kamer is het zuurstofpercentage gelijk aan 20,9% (zeeniveau). U hoeft geen reis meer te ondernemen naar trainingsfaciliteiten in het dal, aangezien deze bij Fitland, buiten of in de omgeving, aanwezig zijn.

Ga direct naar de website van Fitland Hotel Dormylle

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.