Expeditie Kilimanjaro: Ook wij gaan de uitdaging aan.

Het idee kwam van onze klanten. Steeds vaker acclimatiseren mensen die de Kilimanjaro willen beklimmen thuis in een hoogtetent. Dat dit geen slecht idee is bewijzen de cijfers: De Kilimanjaro is erg populair aangezien je geen klimervaring nodig hebt om de top te halen. De hele route tot aan de top kan je eenvoudig wandelen. Het enige gevaar is hoogteziekte. Hoogteziekte bepaalt of je al dan niet de top zal halen. Wanneer je heftige hoogteziekte ervaart, dan zit er niets anders op dan opnieuw af te dalen. Wanneer je dat niet doet dan kan dat levensbedreigend zijn.

Jaarlijks zijn er ongeveer 60.000 toeristen die de reus van Afrika trachten te beklimmen. Hiervan haalt ongeveer slechts de helft de top. De andere helft heeft vroegtijdig moeten afhaken vanwege hoogteziekte.

“Bij Altitude Dream zijn we trots op onze 100% score”

Om de kans op hoogteziekte te verlagen bestaan een aantal tips maar als je je echt goed wil wapenen dan is vooraf thuis acclimatiseren aan de hoogte in een hoogtetent natuurlijk het allerbeste.

Bij Altitude Dream zijn we trots op onze 100% score. Nog nooit heeft een van onze klanten de top niet gehaald. UNIEK!

Het frustrerende aan dit verhaal is dat ik steeds vaker enthousiaste mailtjes van klanten ontvang met daarin een foto van de top! Ook via onze hoogtetent installateur Jelle krijg ik regelmatig verhalen over de Kilimanjaro. Hierdoor begon het bij mij natuurlijk ook te kriebelen. Want, met schaamrood op de wangen moet ik tot vandaag nog steeds uitleggen dat ikzelf nog niet op de top heb gestaan.

Bucket List

Een tijdje geleden heb ik dan ook de knoop doorghakt. Samen met mijn vader ga ik het avontuur aan. Die Kilimanjaro staat al lang genoeg op mijn ‘Bucket List’!

Op 5 Oktober vliegen we naar Afrika. Ik zal proberen om iedere week te berichten over de voorbereiding en andere leuke weetjes.

signature Kristof

 

 

 

PS: Zie hieronder slechts enkele berichtjes van klanten die ik recent heb ontvangen. 
Aan al deze klanten: Bedankt om mij uit de comfort zone te halen 😉

 

Kilimanjaro-Geert

“Zoals je ziet hebben we met ons drietjes de top bereikt! Het was een geweldige ervaring..

De hoogtetent heeft dus ongetwijfeld gewerkt.
 Alvast bedankt en tot een volgende keer!

Groetjes


Geert, Heidi & Michelle Sinnesael”

 

 

Kilimanjaro Nico Verdoes

“Zaterdag teruggekomen van een zeer succesvolle trip naar de Kilimanjaro. De beklimming en afdaling naar de top in de minimale tijd van 5 dagen was zeer succesvol voor mij. Ik heb geen enkele last gehad van hoogteziekte, dit in tegenstelling tot mijn twee vrienden die ook mee waren. Zij hadden veel last van de verschijnselen van de hoogteziekte. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het slapen in de hoogtetent geholpen heeft!”

Bedankt Altitude Dream!

Groetjes Nico Verdoes”

Kilimanjaro Yannick“Alles is perfect verlopen en we hebben zonder problemen de top gehaald.

Het is echt prachtig en fysiek haalbaar voor elke gezonde mens.

Wel hebben we door omstandigheden de Marangu route gedaan,wat trouwens een zeer mooie route was alleen dezelfde weg terug. 

Ik ga zeker in de toekomst nog van uw diensten gebruiken.

Als mini-ervaringsdeskundige kan ik u verzekeren… Het helpt echt Jullie tentje.

Yannick Van Ceulebroeck”

hoogte acclimatisatieKristof Van Malderen is oprichter en eigenaar van AltitudeDream.com.

Na vele enthousiaste verhalen van klanten die na hun voorbereiding via de hoogtetent verhuur service met succes de top van de Kilimanjaro bereikt hadden, vond Kristof het tijd om zelf ook eens aan het avontuur te beginnen

Samen met zijn vader gaan ze de uitdaging aan en berichten ze hier over hun belevenissen.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.