Expeditie Kilimanjaro: De hoogte acclimatisatie

Jaarlijks beklimmen enkele tienduizenden de Kilimanjaro maar nog niet de helft haalt de top, meestal wegens hoogteziekte..

De Kilimanjaro heeft iets magisch. De diverse klimaatzones die op één berg een tocht van de tropen naar de pool mogelijk maken, en de uitzichten op en vanaf de berg, maken de Kilimanjaro voor velen onweerstaanbaar. 

Hij is met 5950m de hoogste berg van Afrika en ligt dus ver boven de hoogste Alpentoppen. Het zuurstofpercentage op de top is er 9,9% in plaast van 20,9% hier in ons land. 11% minder zuurstof dus! Dat is een behoorlijk verschil en meteen ook de rede waarom ‘hoogteziekte’ op ieder moment tijdens je expeditie kan opduiken. Hoogteziekte kan dus je hele expeditie verstoren en dat wil je natuurlijk absoluut vermijden. Dat kan eenvoudig door in de maand voor je vertrek al te acclimatiseren aan de ijle lucht. Acclimatiseren doe je met de hoogtetent en een trainingmasker waarmee je de ijle lucht voor je televisie kan inademen.

Het is aan te raden om 4 weken voor vertrek in een hoogtetent te slapen en/of 4x per week gedurende ongeveer 1 uur met het training masker te werken. Hiervoor hebben we een aangepast trainingschema beschikbaar op maat van de Kilimanjaro expeditie. Hierdoor kan je dus eenvoudig thuis acclimatiseren aan de hoogte.

Laat je expeditie dus niet verpesten en ga goed voorbereid naar de Kilimanjaro!

Meer info: Bekijk onze verhuur service

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.