Eerste editie Atletiekcongres meteen schot in de roos

Afgelopen zaterdag organiseerde Atletieknieuws, samen met sportmedisch testcenter Running and More, de allereerste editie van het Atletiekcongres. Het evenement bleek een schot in de roos en de vele toehoorders konden in de vernieuwde Sportinnovatiecampus in Brugge naar hartelust hun atletiekkennis verruimen.

Clubarts bij KAA Gent Luc Vanden Bossche stak van wal. Dankzij de Buffalo-prof weten we nu in elk geval wanneer wel en niet ontstekingsremmers te nemen en welke alternatieven er zijn. Van olympisch marathon atleet Koen Naert wisten we al langer dat hij zijn heil zocht in de spirituele wereld, maar in zijn lezing leerden we ook waaróm hij dat deed, welk effect het op hem en zijn prestaties heeft en waarom hij meditatie aan iedereen zou aanbevelen.

Daarna gaf elitetrainer Rudi Diels een inkijk in zijn trainingsmethodiek en hoe hij zijn atleten behoedt voor overbelasting. Bijzonder interessant! Voor een wetenschappelijke benadering van training en praktische implicaties in de praktijk zaten we ook met professor Jan Bourgois aan het juiste adres.

Na de lunch was het Veerle Dejaeghere die als geen ander kon uitleggen wat het betekende om vrouw te zijn in de (top)sportwereld. En openhartig als we Veerle kennen, werd geen onderwerp uit de weg gegaan! Thuisspreker Rik Hoste gaf een inkijk in zijn praktijk en belichtte de vele aspecten van bewegingsanalyse zoals hij die toepast bij verschillende (elite)atleten.

Vervolgens werden door Olympiër Michael Bultheel zowat alle laatste hypes uit de atletiek van vakkundig commentaar voorzien. De sportarts en fysisch geneesheer weet uiteraard als geen ander wat er nu wel of helemaal niets doet op prestatie of herstel. Vóór de afsluitende drink kregen we een blik in het leven van Ironman-triatleet Dirk Baelus, die als ex-cafébaas zijn leven volledig omgooide en sindsdien met enkel natuurlijke voeding (en zonder geraffineerde suikers) overal ter wereld triatlons afhaspelt.

Als expert op het gebied van hoogtetraining ondersteunde Altitude Dream dit evenement en willen we graag alle bezoekers, sprekers en organisatoren bedanken voor deze mooie dag.