Dromen op hoogte?

De meeste van onze klanten ervaren een duidelijk verschil in hun slaappatroon op hoogte. Dat klopt! Er zijn een aantal verschillen in de manier waarop we slapen en dromen in een zuurstofarme omgeving.

Slaapfases

Tijdens het slapen hebben wetenschappers verschillende slaapfases vastgesteld op basis van onze hersen activiteit en oog bewegingen. Bij het slapen veranderd onze slaaptoestand een aantal keer tussen diepe slaap en lichte slaap. Op hoogte heeft men vastgesteld dat mensen tijdens het slapen meer tijd doorbrengen in de lichte slaapfase.

Waarom?

De rede waarom we lichter slapen op hoogte heeft te maken met onze ademhalingsfrequentie. Dit is een erg complex verhaal, dat u kunt nalezen in het artikel ‘sleep at high altitude’, maar de ademhaling is in ieder geval op hoogte onrustiger en brengt ons vaker terug naar de lichte slaapzone.

Gevolgen?

Eigenlijk is dit helemaal niet erg of schadelijk. Wel zal je merken dat je vaker je dromen kan onthouden. Dromen die je je nog kan herinneren zijn namelijk dromen die je gedroomd hebt tijdens de lichte slaapfase.
Daarnaast kan het zijn dat je een uurtje extra slaap nodig hebt om uitgerust wakker te zijn.

Conclusie:

De meeste dromen zijn bedrog maar niet tijdens het slapen in een AltitudeDream hoogtetent 😉

800m loper Jan Van Den Broeck (5de bij WK indoor 2012) slaapt ook in een hoogtetent.
Wij vroegen Jan in onderstaande video of zijn dromen ook anders zijn in de hoogtetent.

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.