Dieter Coppens sliep in een hoogtetent voor ‘Copy beest’

In het tweede seizoen van Copy beest gaat Dieter Coppens zeven inspirerende uitdagingen aan, samen met zeven nieuwe, fascinerende dieren: de uil, de slang, de alpaca, de sidderaal, de gans, het varken en de mug.

 

Mens en dier slaan de handen en poten in elkaar om deze uitdagingen tot een goed einde te brengen. Daarvoor moet Dieter vertrouwen op de speciale eigenschappen van de dieren. Zo wordt Dieter onder andere papa van enkele pasgeboren ganzen om samen met hen te kunnen vliegen, probeert hij samen met de mug ongemerkt iemands DNA te bemachtigen, en wil hij de kerstboom van Antwerpen verlichten met de elektriciteit van een sidderaal.

Slaagt Dieter in al zijn opdrachten? De band tussen Dieter en zijn dieren is sterker dan ooit en dat resulteert in straffe, emotionele en inspirerende verhalen over dieren en mensen.

Alpaca

Alpaca’s zien er misschien niet zo slim uit, maar dankzij hun uniek afweersysteem dragen ze bij tot het onderzoek naar gevaarlijke bloedziekten. Dankzij hun rode bloedcellen kunnen ze iets dat niemand anders kan: overleven op zeer grote hoogte. Daarnaast is ook hun wol erg kostbaar en zorgt deze voor een bron van inkomsten voor heel wat arme boeren, vrouwen en kinderen.

Kan Dieter een kudde alpaca’s veilig naar een wolboerderij in een bergdorp hoog in de Andes loodsen zonder onderweg in elkaar te stuiken? Om in deze opdracht te slagen sliep Dieter 4 weken lang in een hoogtetent van Altitude Dream.