O2 Chart

Deze handige O2 chart extrapoleert de effectieve hoeveelheid zuurstof naar werkelijke hoogte. Op echte hoogte is de barometrische druk van de atmosfeer aanzienlijk lager dan die van zeeniveau. Het resultaat is dat zuurstofmoleculen in de lucht verder uit elkaar liggen, waardoor het zuurstofgehalte bij iedere ademhaling stapsgewijs wordt verlaagd naarmate men hoger gaat. De vermindering op dat moment van de beschikbare zuurstof in de lucht op hoogte vermindert ook de zuurstofverzadiging in het bloed. Dit is de reden waarom mensen die vanaf zeeniveau reizen, zich vaak in de eerste week behoorlijk slecht voelen wanneer ze op hoogte aankomen. Ook kan men hierdoor de symptomen van acute hoogteziekte (AMS) ervaren, wat gevaarlijk kan zijn. Om dit alles te voorkomen, raden we mensen aan om thuis te acclimatiseren aan de hoogte en je lichaam voor te bereiden op de blootstelling van hoogte.

De verandering van de barometrische druk op echte hoogte is wat wetenschappers ‘hypobare hypoxie’ noemen. Bij Altitude Dream verlagen we, in plaats van de barometrische druk te wijzigen, het zuurstofpercentage in de lucht om hoogte te simuleren, dat wordt ‘normobare hypoxie’ genoemd. Het is wetenschappelijk aangetoond dat deze laatste variant zeer effectief blijkt te zijn bij het nabootsen van hoogte, het verbeteren van sportprestaties en het voorkomen van hoogteziekte. Door het percentage zuurstof in elke ademhaling te regelen, kunnen onze klanten op een zeer gecontroleerde en strategische manier acclimatiseren, zodat ze hun doelen en dromen kunnen bereiken.

Hieronder vind je onze ‘Altitude Chart’ die zuurstofpercentages extrapoleert naar de werkelijke hoogte, die je onder andere kan gebruiken in combinatie met een hoogtetent. Twijfel niet om contact op te nemen met een Altitude Dream vertegenwoordiger bij vragen omtrent het instellen van de juiste hoogte tijdens jouw hoogtetraining periode.

O2 Chart

O2 Chart

 

Over Altitude Dream

Altitude Dream is marktleider in de Benelux op het gebied van hoogtetraining. Al meer dan 10 jaar helpen we sporters bij het realiseren van hun dromen en brengen we mensen zonder hoogteziekte op de berg van hun dromen. Altitude Dream is geen bedrijf. Altitude Dream is een droom.
 Een droom die leidt tot het maximaal benutten van onze mogelijkheden.