3 merkwaardigheden aan het training regime van Mo Farah

Nadat Mo Farah werd gekroond tot 2-voudig wereldkampioen, ging de aandacht van velen naar de geheimen achter zijn succes. Hoe kwamen de opmerkelijke prestaties in Moskou tot stand? Sommige beschrijven Farah immers als de grootste Britse afstandsloper aller tijden, met het potentieel om de beste aller tijden te worden. Hieronder lichten we drie merkwaardigheden uit het training regime van Mo Farah. Meervoudig wereld en Olympisch kampioen.

Hoewel bijna alle bijzonderheden van Mo Farah’s training regime een goed bewaard geheim zijn, heeft Mo afgelopen jaren in diverse interviews al enkele intrigerende aspecten van zijn training onthuld.

Mo Farah hoogtetent

Dit zijn de 3 meest opmerkelijke:

 

1. Farah maakt gebruik van een onderwater loopband om zijn benen te ontlasten van de gebruikelijke druk enhem in staat te stellen om meer kilometers te maken zonder een hogere kans op blessures.

2. Farah wijst er ook op dat hij slaapt in een hoogtetent wanneer hij thuis op zeeniveau is.

3. Tot slot geeft hij nog als advies om niet te drinken bij trainingen korter dan 10km. Het lopen met een bidon kan je zodanig uit balans brengen dat het sluimerende blessures veroorzaakt.